Beskrivning
Ingen period i den svenska mathistorien är lika älskad och hatad som sjuttiotalet. Den ena mer märkvärdiga rätten än den andra uppstod i vakuumet efter husmanskosten och i spåren av det mer utbredda resandet. Curry, banan och ananas skulle blandas in varhelst det gick och med klassiker som Flygande Jacob och Hawaiikassler är det få som undkommit att ta del av detta vårt moderna matkulturarv.
Men vilka var alla dessa rätter? Och var de så dumma egentligen? Räkcocktail, fondue och plankstek är vi ju många som fortfarande äter med förtjusning.
I denna bok presenterar kockarna Annika Ingelson och Carl Ehrenkrona det bästa ur det svenska sjuttiotalets kök, och hur dessa rätter, med lite hjälp, kan få fortsätta att vara matklassiker.
De moderna fotografierna av är tagna av Linus Meyer.
Carl Ehrenkrona är född 1976 och är förutom kock även bokförläggare.
Annika Ingelson är född 1977, utbildad inom gastronomi och viner vid Umeå universitet samt i journalistik vid Poppius journalistskola. Hon har tidigare arbetat som kock vid restaurang East i Stockholm.